Fogfehérítés

Minden fognak, fogazatnak van egy természetes színe, ami a tv reklámokkal, címlapon szereplő modellekkel ellentétben, természetes állapotában nem „papír fehér“ színű, hanem fogszínű.

Ez a fogszín lehet adottságoktól függően világosabb, vagy sötétebb, szürkésebb vagy sárgásabb és az életvitel, a táplálkozás, és a kor előrehaladtával változhat az életünk folyamán. Az élelmiszerekhez hozzáadagolt ételszínezék, ami megtalálható nagyon sok élelmiszerben, valamint a táplálékban eleve természetes formában is jelen lévő ételszínezék idővel beépül a fogzománcba, és kedvezőtlen irányban megváltoztathatja a fogaink természetes színét.

Sajnos ez a folyamat ellen az alapos és rendszeres fogmosás, és tökéletes szájhigiénia sem segít minden esetben. Az otthoni fogfehérítő praktikák sem hoznak tartós eredményt, ráadásul még károsíthatjuk is vele a fogazatunkat, ha nem a megfelelő módon kezdünk bele.

A jó hír viszont az, hogy Önnek is lehetek pontosan olyan ragyogó fehér fogai, mint a fentebb említett tv modelleknek, vagy olyan mosolya, amilyet megálmodott, anélkül, hogy veszélyeztetné a fogai épségét.

Szerencsére az elmúlt években a fogfehérítés komoly fejlődésen ment keresztül.

Ma már nagyon sok különböző fogfehérítő rendszer közül lehet biztonsággal választani.

Létezik orvosi felügyelettel végzett otthoni fogfehérítés, ahol a fogorvos lenyomatot vesz a páciens fogairól, ami alapján a fogtechnikai laboratóriumban elkészül egy vékony sín, amibe a páciensnek a saját otthonába kell a fogfehérítő anyagot beletöltenie, és 5-8 éjszakán keresztül kell viselni, a fogak állapotától, valamint a kívánt eredménytől függően.

Ennek a módszernek az előnye, hogy kíméletesebb a fogzománchoz, a hátránya viszont hogy nem olyan hatékony, és hamarabb kell megismételni az eljárást.

A másik megoldás, hogy a fogászati rendelőben, szakember segítségével fehéríttesük ki a fogainkat. Ebben az esetben a dentálhigiénikus vagy fogorvos fogfehérítő gélt visz fel a fogainkra, és egy speciális lámpa segítségével aktivizálja. A gélben a hidrogén-peroxid, vagy karbamid-peroxid hatóanyagnak köszönhetően az aktiválást követően oxigén szabadul fel, ami behatol a fogzománc illetve a dentin területére, és kifehéríti az elszíneződéseket.

A kezelés teljesen fájdalommentes, néha esetleges érzékenység léphet fel, ami rövid idő után elmúlik. A kezelés után kerülni kell a fogakat erősen színező ételeket, italokat. Maga a beavatkozás 45 percig tart, és rögtön a kezelés után már látható az eredmény. A fogfehérítő kezelést követő héten fogak még tovább fehéredhetnek.

Általában 2-3 évig is megmarad a fogak fehérsége, ezt nagyban befolyásolja a táplákozás és az életvitelbeli szokások.

Van valami teendő fogfehérítés előtt?

A fogfehérítést minden alkalommal fogkő eltávolítás és polírozás előzi meg.

A fogfehérítés nem változtatja meg a meglévő fogpótlásokat, töméseket, így előfordulhat, hogy ezeket a fogfehérítést követően cserélni kell.

Ha fogpótlást is szeretnénk, akkor az ideális kezelési sorrend a következő: fogkőleszedés, polírozás, fogfehérítés, fogpótlás és végül a magabiztos ragyogó mosoly

Mit érdemes még tudnom a fogfehérítésről?

Léteznek olyan fogfehérítő készítmények is, amelyek már a speciális LED lámpa nélkül is elérik a kívánt hatást, illetve olyanok is melyek peroxid-mentesként reklámoznak, és más hatóanyaggal fehérítenek, de tisztába kell lennünk azzal, hogy, végső soron a fehérítő hatást mindig az oxigén, illetve a pigmentek, elszíneződések oxidációja váltja ki, függetlenül attól, hogy a hatóanyag milyen irányból indítja el a fehérítési folyamatot.

Hosszú kísérletezés után, saját illetve mások tapasztalatait is felhasználva, rendelőnkben a legjobb megoldást választottunk Önök számára, mindenféle sallang és hókusz-pókusz nélkül is a leghatékonyabb, a legbiztonságosabb és a legkíméletesebb fogfehérítés ami ma kapható világviszonylatban és Magyarországon egyaránt.

Csomagban még olcsóbb! Nézze meg akciós csomagunkat, amely tartalmazza a:

  • Fogkőleszedést, amelynél fájdalommentesen távolítják el a fogkövet, egy ultrahangos gép segítségével
  • Polírozást, hogy fogai tükösimák legyenek
  • És a professzionális rendelői fogfehérítést, a ragyogó mosolyért
    Sőt, hozza magával barátját, ismerősét, mert 2 fő részére további kedvezményt biztosítunk! 🙂

JELENTKEZZEN BE hozzánk a Budapest központi részén, a Keleti pályaudvarnál található Dent Art Fogászatra, ahol modern berendezésű, korszerű gépekkel és tapaszalt orvosokkal várjuk majd kezelésre.

Ha azért halogatta a fogászati beavatkozást, mert kissé tart tőle – mi törekszünk arra, hogy oldjuk a fogorvostól való szorongást és nagy hangsúlyt fektetünk arra is, hogy a kezelések a lehető legkevesebb fájdalommal járjanak.

Felkeltettük érdeklődését?
Kérjen időpontot még ma!