Rögzített fogpótlások

Koronára, vagy hídra lenne szüksége? Esetleg régi töméseit cserélné esztétikusabbra?

BÍZZA RÁNK!

Fogászatunkban tapasztalt szakemberekkel és kizárólag kiváló minőségű alapanyagokkal dolgozunk, mert számunkra első a pácienseink elégedettsége.

A rögzített pótlások különfélék lehetnek

Hidak, koronák

A maradandó fog teljes felszínét beborítják, konzerválva és megóvva ezzel a fogat a további károsodásoktól.

Anyagukban különbözhetnek:

  • Fémkerámia koronák és hidak: Alapjuk egy fém váz, melyre porcelán leplezés kerül
  • Fémmentes koronák és hidak: Alapjuk egy fémmentes cirkónium váz, erre kerül a porcelán leplezés. Előnye, hogy esztétikusabb mint a kémkerámia korona és fémallergiásoknak is megfelelő megoldás

Fémkerámia vagy cirkónium? Melyiket válasszam?

Fogászati rendelőnkben törekszünk a legjobb minőségű megoldásokra, így a nálunk kapható cirkónium koronák és hidak váza a legmodernebb technologiával,  CAD/CAM számítógépes szkenneléses technikával készül. Ez azt jelenti, hogy a páciens előkészített fogairól a fogorvos vesz egy lenyomatot, amely alapján mintát készítenek a fogtechnikai laborban.  Ezt a mintát egy szkenerrel letapogatják, ezáltal az adatokat rögzítik a számítógépen. Ezután a számítógép egy CAD/CAM gép segítségével egy cirkónium tömbből kifaragja a fogpótlás vázát, amelyre később a porcelán leplezés kerül.

Ezen modern megoldás segítségével a koronák és hidak tökéletesen pontosan zárnak és illeszkednek, illetve esztétikusabbak is, mint a fém koronák, mivel színük jobban hasonlít az eredeti fog színéhez.

Mivel nem tartalmaznak fémet, a fémallergiásoknak is ideális megoldást jelentenek.

Hátránya, hogy drágább mint a fémkerámia pótlás, illetve nem minden esetben készíthető el. (Például helyhiány, vagy mozgó fogak esetén)

Fémkerámia híd készítési folyamata

Kész cirkónium híd és váz

Inlay, Onlay

Fogaink szuvasodása, vagy sérülése miatt fogtömésre lehet előbb vagy utóbb szükségünk. A tömések
alternatívája a fogtechnikai laboratóriumban készülő inlay vagy onlay.
A fogorvos előkészíti a fogat, amelyről egy preciz lenyomatot vesz. A fogtechnikai laboratóriumban a lenyomat alapján elkészül a száj és a fogak pontos mása, amit mintának hívunk. Erre készíti el a fogtechnikus az inlayt, illetve onlayt, aminek anyaga lehet arany, mikrokerámiás kompozit, illetve lithium-diszilikát porcelán.
Ez pontosan beleilleszkedik a fogorvos által már előre előkészített üregbe, és rendkívül nagy előnye,
hogy a szájban nehezen hozzáférhető fogközi területeken is pontosan illeszkedik, és védi a fogat.
Nagyon esztétikus, és tartós megoldás.

Porcelán héjak

Amikor a fogaink esztétikai korrigálására van szükség, mert nem tetszik a fogunk színe, formája, esetleg letört, kicsorbult az éle, vagy rés van a fogaink között, remek megoldás lehet a porcelán héj.
Ez egy kontaktlencse vékonyságú, rendkívül ellenáló és kemény, úgynevezett Lithium-diszilikát nevű
anyagból készül el.
A fogorvos a fogat csak minimálisan készíti elő, vagy egyes esetekben egyáltalán nincs is szükség előkészítésre. Ennek előnye, hogy a saját fogunk anyagából nagyon kevés kerül csak eltávolításra, így a fogaink állapota, egészsége hosszú időn keresztül is megmarad. Megfelelő szájhigiéniával, és odafigyeléssel a beragasztott héjak évek múlva is gyönyörűek, és szükség esetén könnyedén cserélhetőek.

Néhány rendelőnkben történt tömés és pótlás cseréje, előtte-utána fotók:

Régi amalgám tömés cseréje

A bal oldali képen látható a kiindulási állapot, a páciens a 2 régi amalgám tömését szerette volna kicseréltetni esztétikus inlayre.
A jobb oldali fotón pedig a végeredmény látható, az esztétikus, inlayek a helyükre kerültek, a különbség szemmel látható 🙂

Máshol készült, csúnya korona cseréje

A felső képen látható, hogy a páciensnek máshol készítettek egy koronát a nagymetsző fogára, amivel ő érthető módon elégedetlen volt. Tőlünk kért segítséget a probléma megoldásában.
Az alsó fotón pedig a már nálunk készült, szín és formavilágban is tökéletesen passzoló korona látható.

Régi felső híd cseréje

A felső képen látható a páciens régi, máshol készült felső hídja, amivel ő teljes mértékben elégedetlen volt. 
Az alsó fotón pedig az általunk készített felső híd. Ez már teljes mértékben megfelel a legmagasabb esztétikai követelményeknek is. A páciens el sem akarta hinni, hogy lehetnek ilyen szép fogai. 

Várjuk szeretettel,
Kérjen időpontot még ma!